Karaguney İlkokulu
102201 Nolu Sokak No5 Karagüney Mahallesi GÜNEYSINIR/KONYA

VİZYON

Anayasa ve yasalara saygılı fertler yetiştirmek Anayasanın 24. Maddesinde zikredilen kurallar çerçevesinde TC vatandaşı olan bütün Türk çocuklarına eğitim-öğretimde katkıda bulunmak Yasa ve kanunlar çerçevesinde ülkemizde ve ilçemizde yaşama hakkına sahip çocuklara eğitim öğretim vermek Okulumuzu eğitim-öğretim faaliyetleri yönünden en başarılı okul haline getirmek Gelişen teknolojiyi takip edecek öğrencilerimize faydalı olacak teknolojik cihazları kullanmaları için gereken tedbirleri almak Milli ve manevi değerleri yüksek, bunlara değer veren, önemseyen, gelecekte ülkenin çeşitli yönetim kademelerinde görev alacak insanlar yetiştirmek.

MİSYON

Türk Milli Eğitimi´nin amaçları olan genellik ve eşitlik, ferdi toplumun ihtiyaçları doğrultusunda yönetme, eğitim hakkı, fırsat ve imkan eşitliği, süreklilik, Atatürk ilke ve inkılapları, Atatürk Milliyetçiliği, demokrasi eğitimi, laiklik, bilimsellik, planlılık, karma eğitim, okul aile işbirliği, her yerde eğitimin yanında kutsal ve manevi değerleri koruma ve yüceltme, vatanına, millatine bayrağına bağlı, ahlaklı ve erdemli bir insan olarak yetiştirmek.

Öğretim Şekli :BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF 1.-2. SINIF, 3.-4. SINIF ANASINIFI

BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF 1.-2. SINIF, 3.-4. SINIF ANASINIFI

SOBALI

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Karagüney Köyü Güneysınır lçe merkezine 19 km, Çumra ilçe merkezi 57 km, Konya il merkezine 92 km uzaklıktadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Karagüney köyü eski adı ile Ağras köyü ilçe merkezine 19 km uzaklıktadır. Köy nüfusu 2012 verilerine göre 377 kişi olup 110 hanedir. Tarım ve hayvancılık olmakla birlikte saman nakliyeciliği başlıca geçim kaynaklarındandır. Köy, bir yamaca kurulmuş olup engebeli bir araziye sahiptir. Su şebekesi mevcut olup kanalizasyon bulunmamaktadır. Perşembe günü ptt görevlileri köye uğramaktadır.